Home » НЯКОЛКО ТРАГИЧНИ МОМЕНТА В ИСТОРИЯТА НА СЕЛОТО

НЯКОЛКО ТРАГИЧНИ МОМЕНТА В ИСТОРИЯТА НА СЕЛОТО

След като минаха изборите мога спокойно да публикувам едни смущаващи факти без да се превръщат в политическа пропаганда.

Няколко трагични момента в историята на селото:

1923 г.– При потушаване на Септемврийското въстание в района са заловени няколко човека. След това са хвърлени от Високата кукла живи. Този период е ужасно падение за българската нация.

1950 г. – Е сменено името на селото от Осиково на Миланово. За един миг се заличават стотици години от историята ни. На всеки опонент ще кажа – първо да покаже как ще смени своето име…

1963 г. – “Аржишкио камик” е обявен за природен парк с името “Лакатнишки скали”. Всички в селото са проспали тази несправедливост. През 2008 г. се наложи да правим проучване за да разберем, че скалите са в нашето землище и как е старото им име.

1968 г. – На 12 август става най-голямата автобусна катастрофа в България. В нея загиват 16 човека от Миланово и 11 от Дружево. За да погребат телата се налага създаването на гробището в “Църквище”.

През изброените години са се случили неща, които променят селото непоправимо. Това не е политика, това са човешки съдби.

Николай Цинцарски